Omdat innerlijke conflicten geluk in de weg kunnen staan, zonder dat we dit beseffen.

We leven in een tijdperk waarin we overspoeld worden door externe prikkels (t.v., Facebook, Twitter, email, Instagram, youtube, etc.), en hebben te maken met een steeds hogere standaard waar ons leven allemaal aan moet voldoen (baan, hobby, uiterlijk,  partner, vrienden, kinderen, etc.). Gevolg is dat veel mensen op een bepaald punt in hun leven niet meer lekker in hun vel zitten. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, denk bijvoorbeeld aan:

  • burnout
  • depressieve klachten
  • angst
  • lusteloosheid
  • psychosomatische klachten
  • sluimerend ontevreden gevoel
  • piekeren.

Aan de hand van jouw verhaal wordt gekeken wat het uiteindelijke doel is waar je naar toe wilt werken. Vaak begint dit proces met bewustwording: welke gedachten en gedragingen werken voor mij, en welke tegen mij? Wat zijn de waarden die ik belangrijk vind en welke waarden zijn vanuit de maatschappij opgelegd?

Samen onderzoeken we wat JOUW drijfveren zijn en hoe we je leven weer in balans krijgen.

Coaching bij loopbaan- en studiekeuze

Het kiezen van een geschikte studie of baan lijkt steeds lastiger te worden. ‘Vroeger’ groeide men op met een beperkt aantal beroepskeuzes en heel wat minder externe prikkels. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien en in een -voor hen- verkeerde studie of baan terechtkomen waar men eigenlijk niet gelukkig mee is. Bij studiekeuze & loopbaanbegeleiding wordt onderzocht wat iemands kwaliteiten zijn en waar hij/zij echt enthousiast van wordt (deze twee gaan namelijk niet altijd hand in hand). Hebben we gevonden wat de beste studie/loopbaankeuze is dan wordt een actieplan gemaakt: hoe wordt het gewenste doel bereikt? Stap voor stap en heel concreet werken we zo naar het uiteindelijke doel toe.

Voor meer informatie over coachingstechnieken zie:

Oplossingsgericht coachen